zaterdag 7 maart 2015

Challengers - BV Hoofddorp

Er waren tijden dat je de strijd aan ging om te willen winnen van BVH, maar al een aantal jaren weet je dat BVH oppermachtig is en wat valt er voor de Challengers dames dan nog te winnen.
De enige winst is dat je niet geblesseerd het veld af gaat. Ook al weet BVH al jaren dat ze de sterkste en de beste zijn van deze competitie zal daar geen rekening mee gehouden worden op dit recreatieve niveau.  Het bleef gelukkig sportief maar strijd werd geleverd. Wij met een hele mooie aanvulling van onze jeugd uit dames 1 speelde uiteindelijk een leuke wedstrijd tegen de absolute nummer 1 van deze competitie. Geblesseerde dames zoals Maaike Verstraten, Inge Voorhuis, Eline van Duin, Joyce Overbeek hebben een leuke wedstrijd gezien.
Begonnen met zone verdediging en moesten ook aanvallen tegen een zone. BVH ging goed van start., maar na de 4 de minuut kwam The Challengers terug en in de 8ste minuut tot zelfs een voorsprong 13-12.
Daar werd na een time out te hebben genomen bij BVH de zone omgezet in een mtm en toen kwamen The Challengers niet meer goed in hun aanval (13-21), met rust was het dan ook 23-36.

Na rust pakte Linda Somer een mooie scorereeks van driepunters (4) klasse hoor!! en bij stand 34-50 heeft coach Natascha onze Jojo zone verdediging omgezet in een box in one op de driepunt schutter. Uiteindelijk was dat een prima coach moment. Vanaf dat moment liep de verdediging namelijk beter en BVH had meer problemen met de aanval.  Verliezen de tweede helft uiteindelijk maar met 2 puntjes, maar de eerste helft was een te grote achterstand.
Wij kunnen met  onze mix team van  dames 1 en 2 tevreden zijn met 55-70 eindstand. Het was na de wedstrijd voor beide teams gezellig nazitten en babbelen in de kantine met elkaar.
Hopelijk zijn onze dames van The Challengers weer helemaal fit na hun wintersporttrip en kunnen we het einde van het seizoen nog netjes afmaken met elkaar.
Eindstand 55-70 scores van Jeanita Berkhout 13, Marcelle Noordanus 13, Laura Voskamp 12 (2 driepunters) Ria Berkhout 7, Saskia Bootsman 8, Dinah Bronkhorst 2.

Geschreven door: Ria Berkhout